NAHOŞ YAZ SÜRPİZLERİNE ETKİLİ ÇÖZÜMLER
Siz önleminizi alın, bırakın çocuklar oynasın.
Havaların ısınması ile birlikte parklar, bahçeler, deniz kenarları bizi bekler. Çocuklu ya da gebe olunca, alınacak önlemler de taşınacak çantaların içerikleri de çeşitlenir. Amaç temiz hava almak, çoğumuzla birlikte güzel vakit geçirmek, eğlendiğini gözlerinden okumakken bazen nahoş sürprizlerle karşılaşmak da olasıdır.
Bunların en başında ise, parkta koşup oynarken görülebilecek düşmeler sonrası sıyrıklar, arkadaş çarpışmaları sonrası doku zedelenmeleri- morarmalar, bisikletle heyecanla yol alırken düşme sonrası yaralar geliyor.
Biz yetişkinleri de dahil edersek, güneş yanıkları, pişikler… Çimenler, otlar arasından gelen böcekler, yaz gecelerinin kahramanı sivrisinek ısırması, sonrası kaşıma ve yara hali.
Hepimizin temiz havaya çıkmaya ihtiyacı var, olabilecekleri düşünüp eve kapanmaya gerek yok. Birkaç püf noktası ve öneri ile tüm bunların üstesinden kolayca gelebileceksiniz.
Güneş harika bir D vitamini bizim için, çocukların da gebelerin de buna ihtiyacı var. Ancak güneş çarpması ve yanıklardan korunmak için, güneş ışınlarının en tehlikeli olduğu 10:00- 15:00 saatlerinde dışarıya çıkmayınız. Kıyafetleri açık renkli, ter emebilen pamuklu türünde seçip, mutlaka şapka gözlük takıp, sizin için ve çocuğunuz için evden çıkmadan önce uygun içerikli güneş koruyucusu sürünüz. Su ve kum, güneş ışınlarını yansıtarak yanma ve çarpma riskini arttır. Su içindeyken de korunmaya devam ediniz. Güneş altında sizin ya da çoğunuzun derisinin kızarmadığını görüp her şey yolunda zannedebilirsiniz. Güneş yanığı kendini maruziyetten üç- dört saat sonrasında gösterir bu da çok geç olabilir.
Peki güneş yanığı oluştuktan sonra ne yapabilirsiniz:
Altı saatte bir 10-15 dakika serin sulu havlu kompres yapınız. Kızarıklık geçene kadar kompres yapmaya devam edebilirsiniz. Kompres sonrası yoğun nemlendirici sürebilirsiniz. Ciltte sulanan alanlar var ise, çinko oksit içeriği ile Recream uygulayabilirsiniz. Ağrısını alıp, sulanan yerlerin iyileşmesini sağlar.
Havuz ve denizde kullanılan yüzmeye yardımcı gereçler ya da yüzme kıyafetlerini de dikkatle seçmekte fayda var. Kullanılacak gereçlerin sivri köşelerinin ve keskin hatlarının olmamasına, kullanacak kişinin yaş ve bedenine uygun olmasına dikkat ediniz. Yüzme kıyafetlerinde, genital organlarını sıkmayacak, dikişleri önde değil, yanlarda olan, çabuk kuruyan ve Ultraviyole koruyucu yüksek modelleri tercih ediniz. Yüzme için hazır bez kullanacaksanız kilosuna uygun numarasını seçiniz.
Uygun seçilmeyen deniz ürünlerinde sürtünme sebebiyle oluşan tahrişler, özellikle tuzlu su değdikçe yanma hissi yaratır. Günlük kıyafetlerin teması sonrası huzursuzluk vermesi de cabasıdır. Hem bariyer görevi görüp hem de acıyı alacak krem uygulayabilirsiniz. Burada Recream ihtiyacınızı en iyi karşılayan cilt bakım kremi olacaktır.
Bisiklet, scooter, paten gibi eğlence araçlarında mutlaka kask, dizlik ve dirseklik kullanımının önemini çocuğunuza anlatınız.
Düşme, çarpmaya bağlı sıyrık ve yaralar için ise, öncelikle çocuğunuzu rahatlatın. Sarılın. Dikkatini dağıtın. Panik yapmadan bölgeyi temiz akan bir su altında toprak, çakıl gibi yabancı maddelerden uzaklaştırın ve sabunlayın. O bölgedeki ağrıyı alması için, yara iyileşmesini hızlandırmak için Recream sürebilir ya da üzerini temiz bir gazlı bez ile kapatabilirsiniz. Yüzde meydana gelir ise yaralanmalar doktorunuz ile de iletişime geçiniz.
Derin kesiler ise, özellikle kanama olabilir. Elinizin altında ne var ise, temiz bir alt bezi, temiz bir peçete ya da çıplak eliniz ile kanamayı durdurmak için basınç uygulayınız. Kalp seviyesinden yüksekte tutunuz. Eğer kanama 15 dakikadan fazla sürer ise, baskıyı ve bez miktarını arttırın ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.
Morarmalar var ise, özellikle alt bacak ön kısım ve arkalarında, kollarda dirseklerde bunların oyun esnasında olan durumlardan kaynaklandığı düşünülür. Moraran bölgeleri rahatlatmak için buzu beze sararak 10- 15 dakika soğuk uygulamaya yapmak iyi gelecektir. Buzu direkt cilde uygulamayınız.
Önemlidir: Deri yaralanmalarında tetanos riski vardır. Çocuğunuzda ve sizde açık bir deri yaralanması olur ise tetanoz aşısının ne zaman yapıldığını ve güncelliğini kontrol edin. Yarada şişme, sıcaklık artışı, ağrı, etrafında kızarıklık, yara yerinden iltihaplı akıntı gibi enfeksiyon belirtileri olur ise mutlaka doktorunuz ile iletişime geçiniz.
Sinek, böcek, arı ısırmalarını önlemek için, bakımı yapılmamış bahçe ve yeşil alanlardan uzak tutunuz. Yağmur sonrası arıların yoğun olduğu yerlerde durmayınız. Arılar parlak ve koyu renklere gelir, siz beyaz ve pastel tonlarda giyinin ve çocuğunuzu da öyle giydirin. Parfüm, losyon ve saç spreyi kullanmayın.
Böcek ve kenelerden korunmak için, bahçe tarzı yerlerde olacaksanız, ince ve uzun kollu- bacaklı kıyafetler tercih edin, çoraplarını da paçalarını içine alacak şekilde giydirin.
Sivri sineklerden korunmak için, onların çıkış saatlerinde dışarıda olmayın. Pencerelerinizi telleyin. İllaki çıkmanız gerekir ise, bebek arabasına koruyucu file takın, doğal içerikli sivrisinek kovar sürünün.
Eğer ısırır ve kaşıntı da olursa mutlaka soğuk uygulama yapınız. Sizin de onun da kaşıyabileceği için tırnakları kesiniz. Kaşınmaya bağlı tahriş yara olur ise, iyileşmesine yardımcı olmak için Recream kullanabilirsiniz.
Annelik hayatını pratik hale getirmek keyif katar. Gebelerin, annelerin ve çocuklarının da bakım çantalarında olmazsa olmaz bir krem vardır ki o da: Recream’dir.